Idén harmadik alkalommal hirdette meg a Semmelweis Egyetem médiadíját, melyet 2012-ben Kopp Mária pszichológus professzorra emlékezve neveztek át. A névadás tisztelgés életműve és munkássága előtt, melynek szerves része volt a köz tájékoztatása a médián keresztül.

20130625-IMG_8395-media-dij-web
A díjat Király Vilmos szobrászművész készítette.

A Semmelweis Egyetem Kopp Mária Média Díjat idén Gimes Júlia, a Kossuth Rádió és dr. Molnár Csaba, a Magyar Nemzet munkatársa kapja, megosztva. A Kopp Mária Hírszerkesztői Díjat Bánhidi Lilla, az RTL Klub Híradójának riportere nyerte el.

Gimes Júlia és dr. Molnár Csaba rendszeresen tudósít az egyetem egészségügyi fejlesztéseiről, a tudományos élet újdonságairól. A Kossuth Rádió tudományos műsorainak szerkesztő-riportere a díjat az idén februárban átadott Szkill- és Szimulációs Központról szóló riportjával nyerte el, melyben beszámol az országba egyedülálló, legmodernebb technológiával felszerelt, élethű, beszélő szimulációs bábuival gyakoroló orvostanhallgatók képzéséről.

A Magyar Nemzet tudományos újságírója az egyetem Arc- Állcsont- Szájsebészeti Klinikáján végzett egyedülálló arcrekonstrukciós beavatkozásról írt cikkével érdemelte ki az elismerést.

Az RTL Híradó riportere, Bánhidi Lilla tömegekhez juttatja el közérthető formában az egyetemen folyó munka eredményeit, hívja fel a figyelmet a megelőzés és felvilágosítás fontosságára. A megfelelő reggeliről és a vitaminokról szóló riportjaiért kapott díjazást.

Az elismeréseket dr. Szél Ágoston, rektor adta át a pénteki Semmelweis Napi ünnepségen.

A médiadíjra kiírt pályázatra évről-évre egyre több pályamű érkezik, idén is több mint ötven anyagból választotta ki a győzteseket a bíráló bizottság. A dr. Karádi István dékán vezette testületnek nem volt egyszerű a színvonalas művek közül kiválogatni a legjobbakat, ezért is döntött a Média Díj megosztása mellett. A díjjal az egészségügyet és az egészségtudományt érintő újságírás, hírközlés és tájékoztatás területén nyújtott kiemelkedő teljesítményt ismeri ez az egyetem.

CzR

Galéria

3kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.